Qiyamat (domedagen)

I Allahs den Nåderikes den Barmhärtiges Namn
Qiyamat (domedagen). På domedagen kommer vi att svara för all våra handlingar i denna värld. Domedagen behövs för två anledningar: 1/ Allah skapade oss inte utan anledning, så att vi ska leva och sedan dö och inte finnas mer. Det vore som om en person målar en bild och sen förstör den. 2/ Adl (gudomlig rättvisa). Allt det goda och onda som hänt i denna världen kan inte alltid återbetalas. T.ex om någon mördar en person, men inte fångas så måste han ju straffas på något sätt. På samma sätt om man gör en bra handling får man sin belöning då. När vi har dött återupplivar Allah oss igen. Detta är enkelt för Allah.
Vad vore svårast, att skapa något ur inget eller att återskapa oss? Givetvis är ingenting det minsta svårt för Allah. Efter domedagen kommer några personer till paradiset och andra till helvetet. Domedagen inträffar på en tid som ingen utan Allah vet, och den kommer gälla för alla saker som Allah har skapat. Då kommer Allah befalla hela Sin skapelse att dö, och alla kommer att dö, och sen återupplivar Han dem igen. När man dör så blir man utfrågad i graven. Två änglar som heter Munkar (a) och Nakeer (a) kommer och frågar ut en.
Dom kommer fråga vem ens Gud var (alltså vem man tillbad), vem ens profet var, vilka imamer man hade, vilken bok man följde, vilken religion man trodde på, vilken bönriktning man hade osv. Om man klarar dessa frågor så blir ens grav som en trädgård i paradiset, men om man inte gör det blir det som en eld i helvetet. Domedagen kommer vara i 50’000 år, och solen kommer att vara väldigt nära jorden så det kommer att vara väldigt varm då. I paradiset lever man som på jorden, alltså med kropp och själ. Där kommer man få vad man vill. Frukter och mat. Man kommer att leva i slott av guld och man kommer få vad man vill. I helvetet lever man också med kropp och själ. Men där utsätts man istället för extrema straff. Man kommer brännas, och när ens skin är utbränd, får man nytt skinn. Till dryck får man kokhett vatten.

Ingen av oss i denna värld skulle vilja ha kokhett dricksvatten, ingen av oss skulle vilja förlora skinn hela tiden. Vi vill bo i slott av guld. Vi vill äta frukter och mat. Må Allah förlåta allt ond vi gjort och ge oss paradiset. Ameen.  


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!