Vår trolära

Vår trolära är ton på Allah, Hans änglar, Hans skrifter, Hans sändebud, Domedagen och förutbesämmelsen, det goda och det onda i den.

Vi tror på Allahs (SWT) Herravälde. Med detta menas att vi tror på att Han är Herren, Skaparen och Konungen som styr samtliga frågors ordning.

Vi tror på Allahs (SWT) Gudomlighet. Detta innebär att vi tror på att Han är den sanna Guden och allt annat som dyrkas i stället för honom är falskt och lögn.

Vi tror på Hans Namn och Egenskaper, dvs att Han har skönhetens fullkomliga Namn och fullkomliga och upphöjda Egenskaper.

Vi tror på att Han är ensam om dessa frågor. Vi tror på att ingen annan har en andel i Hans Herravälde, Gudomlighet eller Namn och Egenskaper. Allah (SWT9 sade:
"Herren över himlarna och jorden och allt som är mellan dem! Dyrka Honom därför utan att förtröttas i din dyrkan! Känner du någon som kan kallas Hans namne?" (19:65)

"Han är Allah: ingen gudom finns utom Han! Han känner allt det som är dolt för människorna liksom det de kan bevittna - Han den Nåderike, den Barmhärtige. Han är Allah: ingen gud finns utom Han, Konungen, den Helige , Frälsningen....... (59:22-23)

Vi tror på att Allah talar med vem Han vill, när Han vill och hur Han vill:
"Och Musa som Allah talade med ett verkligt tal." (4:164)

"Och när Musa kom till det möte Vi hade utsatt och hans Herre talade till honom...." (7:143)

Vi tror på att:

"Om allt blev till bläck för min Herres ord, skulle havet helt visst sina förr än min Herres ord uttömts; även om hav lades till hav." (31:27)

"Om jordens alla träd blev till pennor och havet utökat med sju hav, blev till bläck skulle det inte räcka för att skriva Allahs ord. Allah är allsmäktig, vis." (31:27)

Vi tror på att Hans Ord är de sanningsenligaste i underrättningar, rättvisaste i domar och vackraste i tal. Han (SWT) sade: "Din Herres Ord, sanningen och rättvisan, har gått i uppfyllelse." ( 6:115)
"Vems ord är sannare än Allahs?" (4.87)

Vi tror på att den Ädla Qur´anen är Allahs (SWT) tal. Han talade med den på ett verkligt sätt och lät Djibril ta emot den. Därefter steg Djibril ned med den till profeten (salla Allahu ´alayhi wa sallam) hjärta.


FORTSÄTTNING FÖLJER INSHA´ALLAH !
Postat av: Jasamin

As Salamo Alaykom!

Du har en jättebra blogg, jag kollar på många bloggar och du är en som har en lärorik och BRA blogg :)!

Jag var tvungen att säga det här hihi. <3

2012-01-06, 14:36:55 -

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!