Shaitan

Bismillah ir rahman ir raheem

Wiswas: De ord och idéer som Shaitan viskar i en människas hjärta för att locka dem att göra syndiga saker.

Som muslim vet vi att när Allah (SWT) skapade Adam bad han änglarna inklusive Iblis (djinn) att falla på knä inför Adam men Iblis vägrade pga. att han ansåg sig som något större och bättre.  

Då shaitan vägrade att göra sujoud blev han förvissad från paradiset och förbannad tills domedagen, han svor till Allah att han skulle vilseleda så många som möjligt. Shaitan är vår fiende.
Men som troende behöver man inte vara rädd men man ska inte heller se ner på shaitan. 
Shaitan har inte mycket och komma med, hans planer är svaga, han drar inte med sig folk till helvetet utan han viskar de dit. Varje människa har en egen shaitan och en ängel. Den shaitan som är med människan viskar och uppfuntrar människan till onda och dåliga saker. Ängeln viskar goda och bra saker.

Shaitan kommer till människan och får oss att tänka på det förflutna eller så kommer han med falska förväntningar och hopp om framtiden.


Profeten Muhammed (SAW) sade:
Lov och pris till Allah som gjort shaitan så svag att det ända han kan komma med till människan är viskningar.

Om vi vill rädda oss från hans attacker så måste vi veta hur han agerar för att kunna motverka hans drag. Vi måste tro och acceptera hans fiendskap, hans svartsjuka och hans livslånga uppdrag att förgöra oss och vilseleda oss. För hur kan man hoppas på att vinna ett krig där man inte tror? Hur kan du trycka hårt mot något om du inte ens tror att det är skadligt eller destruktivt? Därför måste vi tro på det för att besegra honom.

Postat av: Jasamin

Jättefint och bra beskrivet! :)

2011-12-17, 15:44:26 -

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!